7 savjeta za sigurnu internet kupovinu u BiH

Internet kupovina nikad nije bila lakša i kratkotrajnija. Gotovo za sve ono što smo nekada morali pješačiti satima po tržnim centrima danas je moguće dobiti iz udobnog naslonjača u samo par klikova, a željeni proizvod je na vašim vratima kroz nekoliko dana. Kupovina online nam omogućava širi izbor, niže cijene i mogućnost dostave na kućnu adresu u najkraćem mogućem roku.

Spadate li u grupu onih koji strahuju od internet kupovine, donosimo vam par stavki na koje bi trebalo da obratite pažnju kako biste bili sigurni da se radi o 100% sigurnoj kupovini.

Kupujte od provjerenih izvora

Svako od nas se zatekao u situaciji gdje ste poželjeli kupiti preko interneta ali niste znali koje su stranice provjerene i pouzdane za kupovinu. Danas se na internetu gotovo može sve pronaći a ponuda web shopova je zaista ogromna. Ovdje je bitno da obratite pažnju na to da li internet stranica sa koje kupujete nudi pogodnosti kao što je mogućnost povrata novca, plaćanje pri preuzimanju, brza dostava i slično. Na taj način ste se zaštitili od neugodnih iznenađenja prilikom preuzimanja proizvoda koji ste već platili.

Plaćajte prilikom preuzimanja

plaćanje prilikom preuzimanja

Strah od zloupotrebe kartice često je prva pomisao mnogih na pomen internet kupovine. Ipak, internet kupovina ne mora nužno značiti i plaćanje karticom. Mnogi web shopovi na internetu nude mogućnost plaćanja prilikom preuzimanja proizvoda kako bi osigurali sigurnost svojih klijenata. U tom slučaju svi podaci koje unosite su vaš kontakt telefon i adresa, a proizvod dobijate na kućnu adresu te ga plaćate prilikom preuzimanja.

Čitajte recenzije proizvoda

Neugodna iznenađenja su takođe česta osnova straha od kupovine online. Ukoliko i sami strahujete da vam poručeni proizvod možda neće odgovarati, predlažemo kupovinu sa stranica gdje su vidljive recenzije korisnika kao i kupovinu preko web shopova koji nude mogućnost reklamacije ili povrata novca.