Najbolji preparati protiv opadanja kose

Genetika, stres i neuravnotežena ili nekvalitetna ishrana neki su od faktora koji mogu uzrokovati jako opadanje kose kod muškaraca i žena. Kako spriječiti ispadanje kose te kako ubrzati rast kose pitanja su koja muče oba pola podjednako. Gusta i čvrsta kosa većinom je stvar dobre genetike, ali dobra vijest je da je sa napretkom nauke i tehnologije na tržište stiglo mnoštvo proizvoda koji se uspješno bave sa problemom opadanja kose.

Donosimo vam top 5 proizvoda koji će vam obezbjediti gustu i njegovanu kosu.

Hair Activ kapsule

Hair Activ kapsule se koriste za spriječavanje opadanja kose. Hair Activ kapsule možete da koristite ukoliko ste primetili da je vaša kosa počela da opada više nego što je normalno, možete ih koristiti ako vidite da vam mnogi proizvodi ne pomažu pri obnavljanju kose i možete da ih koristite za ojačavanje vlasi.

HairActiv kapsule  sadrže vitamine i minerale koji su neophodni za pravilan rast i jačanje kose. Nedugo nakon što krenete sa upotrebom HairActiv kapsula, videćete kako se opadanje kose smanjuje, kako kosa postaje sjajnija i jača, a pored toga i vaši nokti će postati jači i neće se lomiti.

Kossalin Šampon

Kako bi kosa bila gusta, zdrava i dugačka ona se mora neprekidno obnavljati. Kossalin prirodni šampon obnavlja hrani i stimuliše korijen dlake, te na taj način pomaže rast nove i zdrave kose. U sastav Kossalin šampona ulaze biljna, hladno cijeđena ulja ricinusa, vitamina E, te eterična ulja.K ombinacija ovih sastojaka potiče mikrocirkulaciju vlasišta, pomaže njegovu revitalizaciju, a kosu jača od korijena do vrhova.

Upotrebom Kossalin šampona primjetićete rast nove „bebi“ kose. Ona ukazuje na to da se vlasi pravilno obnavljaju i dokaz je brzog rasta kose.

Pure Argan Oil

Gotovo da nema frizera koji vam neće preporučiti Arganovo ulje za njegu tjemena ali ispucalih vrhova kose. Pure Argan Oil sadrži sve sastojke koji uklanjaju perut i sprječavaju njeno ponovno pojavljivanje. Pure Argan Oil djeluje na cijelu kosu, od korijena do vrhova zahvaljujući oleinskoj i linolnoj kiselini – vitalnim nutrijentima odgovornim za zdravlje i izgled kose.

Redovnim korištenjem ovog dragocjenog ulja koža tjemena se u potpunosti regeneriše, folikule dlake se obnavljaju čime dolazi do ubrzanog rasta kose, jačanja dlake i smanjenog opadanja. Kosa postaje prirodno hidrirana i sjajna.

Princess Hair

Princess Hair prirodna multivitaminska maska za kosu pomaže pri obnavljaju folikula dlake i spriječavanju njenog opadanja. Koncentrovani sastojci iz maske prodiru duboko u folikulu dlake hraneći je neophodnim nutrijentima i čineći je zdravijom, jačom i gušćom.

Princess Hair maska sadrži cijeli kompleks hranjivih tvari i bitnih komponenata za rast kose poput čičkovog i kokosovog ulja, te vitamina A i E.

Bob’s Secret

Kapsule Bob’s Secret predstavljaju inovativno sredstvo koje djeluje na tjeme i folikule dlake. Preparat Bob’s Secret jača kosu, stimuliše rast i čini kosu gušćom. Sadrže ulje pšeničnih klica, amino kiseline odgovorne za rast kose, željezo, cink i vitamine B.

Kapsule takođe djeluju antialergijski te suzbijaju gljivične infekcije na tjemenu kose i normalizuju rad lojnih žlijezda. Na taj način vaša kosa se manje masti, spriječava se začepljenje folikula dlake usljed viška sebuma te se stvara prostor za rast novih i zdravih vlasi.