Kako spriječiti nastanak i razvoj dijabetesa?

Statistike kažu da svaki deseti stanovnik boluje od dijabetesa. Ipak, dijabetes tipa 2 se smatra bolešću neurednog života koju je moguće spriječiti. Čajna mješavina Diabetin vam u tome može i pomoći. Radi se o kombinaciji biljaka koje efikasno ublažavaju simptome dijabetesa te spriječavaju nastanak dijabetesa tipa 2.

Dijabetes tipa dva je hronična bolest koja pogađa milione ljudi širom svijeta, a ukoliko se ne kontroliše može uzrokovati i dalje komplikacije i oštećenja organa. Iako na određene faktore rizika za dijabetes ne možemo uticati – genetika na primjer, postoje brojni načini kako da spriječite nastanak i razvoj dijabetesa. Jedan od efikasnih načina je i Diabetin čajna mješavina. Radi se o kombinaciji biljaka koje suzbijaju simptome diabetesa, održavaju normalne nivoe šećera u krvi te čine organizam jakim i zdravim.

Kako djeluje Diabetin?

Iako se većini osoba sa povišenim šećerom u krvi preporučuje veći unos vode, stručnjaci sugerišu kako konzumacija određenih vrsta čaja takođe može imati blagotvorno dejstvo kod dijabetesa.  Diabetin čajna mješavina na bazi čičoke djeluje tako što održava nivo šećera u krvi u optimalnom stanju.

Sastav Diabetin čaja čini list crnog Duda koji reguliše nivoe šećera u krvi, ekstrakt čičoke koja takođe djeluje kao regulator glukoze u krvi dok korijen biljke Vodopije predstavlja izvor vitamina, minerala i inulina koji pomažu kod simptoma dijabetesa poput gubitka tjelesne težine, učestalog mokrenja i umora.

Kombinacija ovih biljaka, čini ovu čajnu mješavinu idealnim izborom mnogih osoba kojima je ustanovljena povišena vrijednost glukoze u krvi. Pored toga, Diabetin se preporučuje i osobama koje imaju genetsku predispoziciju za dijabetes kao i svim osobama koje vode računa o svom zdravlju.