Uloga kolagena u zdravlju kostiju

Jake, zdrave i čvrste kosti preduslov su za zdrav život jer omogućuju nesmetano kretanje i aktivan život što direktno utiče na i na kvalitet života. Veliku ulogu u zdravlju kostiju i zglobova igra kolagen. Ljudski organizam svakodnevno proizvodi velike količine kolagena, ali se one nakon 30-ih godina postepeno smanjuju. Uloga kolagena jeste očuvanje istrošenih i oštećenih zglobova i kostiju.

Sa vremenom se postepeno smanjuje kapacitet  proizvodnje kolagena usljed starenja ili opterećenja kao što su sportske povrede ili preopterećenja zglobova. Postepeni gubitak kolagena utiče na funkcionalnost zglobova  do raznih bolesti poput artritisa ili osteohondroze. Na smanjenje nivoa kolagena takođe utiče i pušenje, kao i neke genetske predispozicije. Ako se prepoznajete u navedenome, potrebno je da uvedete zdrave navike i počnete koristiti proizvode koji mogu nadomjestiti kolagen koji je u velikoj mjeri zaslužan za zdravlje kostiju.

Veoma je važno da odaberete adekvatan suplement kolagena, jer ne posjeduju svi suplementi istu sposobnost vezivanja i ugrađivanja u zglobove i kosti. Veoma je važno da odaberete suplement koji će organizam što bolje apsorbovati, kako bi rezultati bili osjetni.

Jedan od takvih supelemenata su i Chondromaris kapsule na bazi kompleksa morskog kolagena. Aktivni sastojak preparata Chondromaris je kompleks Marine Collagen Powder, morski kolagen iz krljušti i kostiju morskih riba i školjki. Nanopeptidi iz kompleksa Marine Collagen Powder lagano se ugrađuju u ozlijeđene ćelijske strukture, popunjavaju ih i obnavljaju ravnotežu kolagena u zglobovima i kostima.

Morski kolagen jača i obnavlja zlobove i hrskavično tkivo, nadopunjava deficit kolagena i sprečava trošenje hrskavice. Koštano i hrskavično tkivo ispunjeno kolagenom dobija čvrstoću, elastičnost i pokretljivost i pouzdano su zaštićeni od prijevremenog trošenja. Pravovremena briga o zdravlju kostiju oslobodiće vas mnogih briga u budućnosti i omogućiti kvalitetan način života u svim starosnim dobima.