ugljen monoksid detektor

Trenutno gledate: Ugljen Monoksid Detektor – Kidde 5CO

Pogledaj cenu
ugljen monoksid detektor

Ugljen Monoksid Detektor – Kidde 5CO

Recenzija (500)

Ugljen monoksid detektor je uređaj koji služi za rano otkrivanje prisustva ugljen monoksida u prostoriji. Sadrži visokoosjetljivi senzor koji na vrijeme detektuje niske koncentracije gasa u prostoriji, kao i bučan alarm koji se oglašava kako bi vam dao do znanja da je potrebno da istog trenutka napustite prostoriju kako biste spriječili trovanje ovim toksičnim gasom.

Pogledaj cenu
Ograničena ponuda:
Prodano u proteklih 60 minuta: 16

Opis proizvodaOpis proizvoda

Ugljen Monoksid Detektor certifikovanog proizvođača Kidde

Ugljen monoksid detektor sadrži sadrži elektrohemijski senzor koji precizno očitava koncentracije ugljen-monoksida u prostoriji. Ukoliko senzor očita povišene koncentracije ugljen-monoksida oglašava se alarm jačine 85 decibela koji vas upozorava da je potrebno da napustite prostoriju u kojoj se nalazite.

Detektor je certifikovan prema EN 50291–2: 2010 standardima, te dolazi uz garanciju proizvođača na 7 godina. 

Katakteristike: 

-Alarm jačine 85 dB

-Elektrohemijski senzor

-Napajanje na AA baterije

-Svjetlosni indikator

-Dimenzije: 72x126x35 mm

-Mogućnost testiranja alarma

 

detektor ugljen monoksida kidde

Kako se postavlja detektor ugljen monoksida?

Nakon što raspakujete uređaj, ubacite baterije koje dolaze u paketu zajedno sa detektorom. Uređaj možete postaviti da slobodno stoji položen na policu ili ga postaviti na zid uz pomoć vijaka koje dolaze u paketu sa uređajem. Uređaj postavite najmanje 15 metara od uređaja koji bi mogao proizvoditi ugljen-monoksid. Ne postavljajte detektor na mjestima gdje bi mogao biti pokriven ili blokiran namještajem, zavjesama ili nekim drugim predmetima. Ukoliko vaš dom posjeduje više spratova, preporučuje se da na svakom spratu postavite po jedan detektor ugljen-monoksida kako biste obezbjedili maksimalnu sigurnost.

 

RecenzijeRecenzije

Daniel

Detektor ugljen monoksida je stvarno od životne važnosti. Nakon sve učestalijih naslova o tragedijama uzrokovanih trovanjem ugljen monokisdom, supruga i ja smo odličili da postavimo ovaj uređaj i u našem domu.

Selma

Sigurnost mojih ukućana mi je na prvom mjestu. Pošto se grijemo na plin, odlučili smo da postavimo detektor ugljen monoksida kako bismo  bezbrižno spavali bez straha od najgoreg. Preporučujem ovaj uređaj svima!

Božica

Ovo je već drugi po redu detektor ugljen monoksida koji smo poručili. Predhodni nam je služio 7 godina besprijekorno. Uvijek biramo Kidde jer je certifikovan i pouzdan proizvođač.

* Napomena: Rezultati upotrebe proizvoda su individualni i razlikuju se od osobe do osobe. Proizvođač ne jamči iste rezultate za sve korisnike.

Ova stranica koristi "kolačiće" radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda naše web stranice slažete se s korištenjem kolačića, a u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više.